Vele psychotherapeutische beroepsverenigingen verwachten dat hun leden er zich aan houden om voortdurend aan bijscholing, intervisie en supervisie te doen, ten belope van minstens 50 uren per jaar.

Om ‘volwaardig’ lid te zijn (full member) dient men jaarlijks: het lidmaatschap te hebben betaald; te beschikken over een geldige beroepsaansprakelijkheidsverzekering; na het eerste jaar lidmaatschap, jaarlijks een aantal (bv 50) bewezen accreditatiepunten te verzamelen. Een accreditatiepunt staat equivalent voor 1 uur.

Elke beroepsvereniging heeft hierin zijn eigen regels. Dit kan variëren afhankelijk van de beroepsverening waarbij je bent aangesloten.

De counsellor opleiding aan ACC staat voor 85 credits per jaar. Dwz 60 uren opleiding en 25 uren intervisie. De credits uren worden vermeld op de factuur die opgemaakt wordt bij inschrijving. Je verzamelt dus 85 credits.

Onze tweejarige counsellor opleiding biedt jou jaarlijks 85 credits.

International Association For Counselling (IAC)

Na enig onderzoek hebben wij besloten om ons aan te sluiten bij de International Association For Counselling. Wij zijn aangesloten na gesprekken (email verkeer) over onze opleiding, het opsturen van de inhoud van de opleiding, met vrije vertaling, en we zijn in 2016 aangesloten. Dit ter voordeel van elke betrokkenne.

Association for Coaching

In 2015 zijn wij erkend door de Association for Coaching.
Het doel van de Association for Coaching is om wereldwijd de uitmuntendheid van coaching te versterken, het vak van coachen te vergroten en om een wezenlijk verschil te maken voor individuen, bedrijven en daarmee de maatschappij.

Erkenning voor Coach

Hun Feedback op onze aanvraag:

Finally, the following is some feedback on your application from your assessors which you may find useful:

  • This is overall an excellent application and a well-designed course, focusing on the technical rather than the relational, and incorporates the extensive use of psychological theory.
  • A plethora of models are presented within the programme
  • A comprehensive lesson plan content example is included covering the presentation and exploration of the TA model
  • A description of all of the written work a participant is required to do what incorporated, though was not required for this level of accreditation
  • This application covered comprehensive details of the assessment methods used
  • There is a robust evaluation process in place

Kort vertaald: De opleiding is excellent.